Hátfájás okai. A hátfájás típusai

A hátfájás lehetséges okai

Egyre fiatalabb korban okoz mozgáshiányos, ülő életmódunk problémákat, már évesen is komoly panaszokkal szenvednek sokan.

hátfájás okai szükség van e glükozamin kondroitinre

A hátfájdalom egy tünet, azonban a panasz kiváltó oka sokféle lehet. Gerincoszlopunk rendkívül összetett: porcok, csontok, szalagok, izmok, burkok, a gerincvelő és az abból kilépő idegek komplex rendszere fonódik egymásba. Ahogyan testünk mozgatórendszerének alktói egymásra hatnak miközben funkciójukat ellátják, az vezethet végső soron a fájdalom kialakulásához. Éppen ezért a fájdalom sokfélesége a kiváltó okok sokaságából ered.

A hátfájás okai röviden A hátfájdalom hátfájás okai komoly és speciális betegségek is állhatnak. Ilyen a Scheuermann-kór, amely általában 10 évesnél idősebb gyerekeknél jelentkezik, és jellemző rá a gerinc fokozott kiboltosulása, mozgáskorlátozottság, képtelenség a hát homorítására. Súlyos betegség a csigolyák tuberculosisa, azaz a daganatos megbetegedése, de lehetséges a csigolyák gyulladása osteomielitis.

hátfájás okai az ízületek reuma kezelésének legjobb gyógymódjai

A Bechterew-kór ugyancsak gyulladásos megbetegedés, amely hosszú évek alatt vezet a teljesen merev gerinchez. A hátfájás lehet akut vagy krónikus eredetű. Míg akut esetben egy jól meghatározott cselekmény, például sérülés, balesett, rossz mozdulat a fájdalom okozója, addig krónikus esetben valamely rendszeres tevékenység következtében alakul ki a panasz, vagy hátfájás okai idő múlásával a szervezet gyengülése miatt.

hátfájás okai kenőcs ízületekhez teraflex m ár

Ennek megfelelően krónikus hátfájdalom kialakulhat a helytelen testtartás és erőltetés miatt is, izomgörcsök vagy gerincsérv formájában, de akár a csigolyák közötti porckopás, vagy a csontritkulás miatti csigolyá elgyengüléséből is eredhet, ami a szervezet gyengült időskori működésének jár. Attól függően, hogy hátfájás okai gerinc mely szakasza érintett a fájdalomban, a következő háti fájdalmakról beszélhetünk:.

hátfájás okai nyirokcsomók és ízületi fájdalmak

További a témáról