Legismertebb babonák

Kiömlött só, és az áldást hozó rizs: babonák a gasztronómia világából | weprot.hu

Hova mennél?

A legismertebb újévi babonák és tiltások - Ezeket tartsd be, hogy szerencsés legyen az éved Life. De nemcsak azt érdemes szem előtt tartani, hogy mit kell legismertebb babonák, hanem azt is, hogy mit tilos!

a lábakban károsodó ízületek az idegektől fájnak a térd artrózisának kezelésében

Ne dobj ki semmit! Újév napján nem szabad semmit kidobni, sem a szemetet, sem a legismertebb babonák dolgokat. A babona szerint ugyanis a szeméttel együtt a jövő arthrosis arthritis kezelések szerencsédet is kihajítod. Az a legjobb, ha a szemetest másnap üríted ki.

A tükör, mint mágikus eszköz

Január 1-jén egyáltalán semmit ne vigyél ki a házból, mert akkor a babona szerint "elszáll a tehén haszna". Ne teregess! Január 1-jén nem szabad sem mosni, sem teregetni. Így ugyanis kimoshatod és kiterítheted, azaz elveszítheted a szerencsédet.

  • Közismert babonák, legismertebb babonák és az eredetük (i
  • Történelmi babonák, amelyek szerelmet ígérnek
  • Fájdalom és mozgékonyság a vállízületben
  • Kiömlött só, és az áldást hozó rizs: babonák a gasztronómia világából | weprot.hu

A teregetés azonban nemcsak az egész éves szerencsétlenségre utal, hanem halálesetet, közeli ismerősök vagy családtagok elvesztését is jelentheti, hiszen a halottakat is kiterítik, mint a mosott ruhákat. Ne egyél halat vagy baromfit!

kézízületek reggel miért fájnak a láb ízületei

Nem véletlen, hogy újévi fogásként lencsét, malacsültet és rétest ajánlanak: ezek az ételek a hiedelem szerint szerencsét és gazdagságot hoznak.

Ezzel szemben csirkét, kacsát vagy pulykát nem tanácsos fogyasztani újévkor, a baromfi ugyanis elkaparja a szerencsét. A halételek legismertebb babonák azonban nem ennyire egyértelmű, egyes vidékeken ugyanis azt tartják, hogy elúsztatja a szerencsét, más területeken viszont gazdagsághozóként fogyasztják a halat.

  • A legismertebb babonák, és eredetük
  • A legismertebb babonák | BOON
  • Csípőizom fájdalom kezelve
  • A legismertebb újévi babonák és tiltások - Ezeket tartsd be, hogy szerencsés legyen az éved

Ne legyen rendetlenség! Takarítani, szemetet kidobni, a felesleges dolgoktól megszabadulni, mosni, teregetni ugyan ezen a napon egyáltalán nem ajánlott, mégis fontos, hogy újév első napján rend legyen körülötted, hiszen a rendetlenség ezen a napon fokozottan vonzza magához a káoszt és a szerencsétlenséget. A rend viszont rendezett anyagiakhoz és családi élethez, sőt úgy általában nyugalomhoz vezet.

A kiömlött só esete

A rendetlenség ezen a napon fokozottan vonzza magához a káoszt és a szerencsétlenségetForrás: Shutterstock Ne adj kölcsön! Január 1-jén legyél inkább fösvény! A babona szerint ugyanis nem jó ilyenkor sem pénzt, sem mást kölcsönadni, mert nehezen jön majd vissza hozzád. Ráadásul egész évben minden kifelé megy, kifolyik majd a kezed közül. Vigyázz a női vendégekkel!

Az áldást hozó rizs

A népi hiedelem arra int, hogy újév napján fogadd óvatosan a látogatókat. A babona szerint ugyanis ha az esztendő első vendége nő, akkor szerencsétlenség vár rád, így a barátnőidet csak óvatosan fogadd.

Ha azonban az első látogató férfi, legismertebb babonák esztendőben minden sikerül, amibe csak belekezdesz. Ne menj orvoshoz! Ezen a napon nem szabad sem orvost hívni, sem orvoshoz menni, mert akkor az új esztendőt betegségek és sérülések kísérik végig.

Ünnepeld az augusztus i hosszú hétvégét pihenéssel!

Január 1-jén a lustálkodás és a sok alvás sem ajánlott, hiszen a fekvés is bevonzhatja a testi-lelki problémákat. Ne falj fel mindent!

A józan ész ellenségei 1. rész (2/4) - A babonák rabszolgái

Az újévre jól fel kell készülnöd! Ha ugyanis mindent felfalsz ezen a napon, az éléskamrád vagy a hűtőd egész évben kongani fog az ürességtől.

Ha viszont marad bőven ennivaló a háznál, nem fogsz az idén semmiben sem hiányt szenvedni.

Hogyan lehetett biztosan férjhez menni a hiedelmek szerint?

Ezért nem árt gondosan bevásárolnod, január 1-jén pedig csak mértékkel enned és innod, pláne, ha az újévi fogadalmaid között a fogyókúra is szerepelt. Ha bőven van ennivaló legismertebb babonák háznál, nem fogsz az idén semmiben sem hiányt szenvedniForrás: Shutterstock Ne veszekedj!

Az új esztendő első napján legismertebb babonák és nyugalomra intünk - ma inkább nyeld le az indulataidat, ezen a napon a legkisebb nézeteltérés is hatalmas vitává fajulhat. Sőt a veszekedés akár egész éven át húzódhat, különösen, ha a viszály viszályt szít. Ne viselj ócska göncöket!

ízületi gyulladás fizioterápiás kezelése nem szteroid ízületi kezelések

Egy nőnek január 1-jén is adnia kell magára: még akkor se bújj ezen a napon ócska otthonkába, kinyúlt pólóba, kifakult melegítőbe, ha el sem mozdulsz a tévé elől, mert legismertebb babonák elkerülhet a szerencse és a pénz. Persze nem kell kisestélyiben a kanapén ücsörögnöd, de válassz új, tiszta, kényelmes ruhát. Ha például még a szerelmet keresed, vegyél fel piros fehérneműt, ez a babona szerint segít, hogy az új esztendőben megtaláld a legismertebb babonák.

További a témáról